co muž, to sexuolog aneb naplácej mi

Sejde-li se deset mužů, vyklube se z nich alespoň osm světově uznávaných sexuologů. Pokud byste se toho devátého zeptali, odpověděl by, že sexuologem byl, tedy pokud by se rozpomenul. A ten desátý neodpoví, protože se ještě nenaučil mluvit, ale soudě podle gest a šibalských očí, už i ten kojenec ví své. Prostě co muž, to sexuolog. Co mužská sešlost, to sexuologické konsilium.

Na začátku takového konsilia sexuologů bývá dopodrobna prozkoumán nějaký problém. Není náhodou, že problém objeví většinou starší uznávaný sexuolog u méně zkušeného kolegy. Nastává vřava, kdy všichni zúčastnění sexuologové nacházejí astřelhbitě řešení problému, zatímco problémem deprimovaný kolega všechna navrhovaná řešení bagatelizuje. Aby toho chudák neměl málo, věrohodnost řešení problému sexuologové doplňují informacemi o výši svého dosaženého vzdělání, různou certifikací, počtem svých přednášek, jazykovou vybaveností a v neposlední řadě i počty let vykonávané praxe podpořené v tisíci děkovných dopisech.

Specifický bývá filosofický bod programu, který se objevuje rovněž pravidelně na každém sjezdovém zasedání, a jehož rozřešení doposud nebylo uskutečněno. Co bylo dřív? Sex nebo láska? Otázka je to naprosto zásadní, zničující a zneklidňující. Optikou sexuologa je proti téhle otázce polemika nad tím, zda bylo dřív vejce nebo slepice, pouhou procházkou rajskou zahradou s dvacetičtyřmi žebry. Vejce se slepicí rozdělit nelze, oproti tomu sex a lásku ano. Jsou to veličiny, které mohou fungovat nezávisle jedna bez druhé. I když, a to nepopírá žádný sexuolog, vzájemná symbióza jim není cizí. Ale která byla dřív? Mladší kolegové se spíše přiklánějí k variantě lásky, ti starší naopak k sexu. Bez zajímavosti není ani skupinka sexuologů, kteří svůj filosofický směr mění a to i třeba několikrát do roka. Netřeba dodávat, že tento bod rozpravy skutečně unaví.

Následuje volná debata. Zejména vsuvky historie jsou velmi poučné. Můžete se třeba dozvědět, že milostpaní na hradech se oblékaly do svých šatů osm až deset hodin, které pak dva tři měsíce nesundaly. V těchto souvislostech byly pak návštěvy milostpánů v podhradí jaksi pochopitelné. V kontextu doby všichni sexuologové kvitují, že našim ženám takové oblékání šatů trvá o sedm až devět hodin méně. Ba co víc, radují se, že se ženy převlékají i dvakrát třikrát denně. Statistika návštěv dnešních pánů v podpaneláčí se neeviduje, pochopitelně.

Ovšem ty nejzajímavější debaty vznikají až po ukončení sympózia. Rozdělení do menších skupinek, nebo dvojic, zapříčiní debaty opravdu niterné a jdoucí na dřeň. Najednou, všichni ti světoví odborníci na slovo vzatí, si už tak jistý v kramflecích nejsou (a že na nich aspoň zkusmo stáli se vsaďte). Jak zvláštně si přijde průměrný sexuolog v momentě, kdy si pro radu přijde věhlasný, ostřílený a metály ověnčený kolega se skutečným problémem. Zachová dekórum a dobře poradí. Jak jinak. Průměrný sexuolog poté nabude falešného dojmu, že již není průměrným. Že už ho nic nemůže překvapit, všude byl, všechno zná, zejména pak svou ženu. A proto se i přes pokročilou hodinu těší domů.

V útulném Doma jej čeká jeho spoře oděná žena, jejíž vůně až do prvního patra dosahá, a stíny z plápolajících svíček za záclonou v jistém příslibu zvou.

„Jé teda ty jsi hodná, že na mě čekáš,“ celý rozjařený křičí od dveří.

„Nejsem vůbec hodná. Jsem zlobivá,“ opřela se o dveře do ložnice, zvláštně usmála a přimhouřila oči. Nezaregistroval to.

„Ale né. Jsi ta nejhodnější holčička pod sluncem,“ a sundával si boty.

„A ty seš někdy takovej vůl!“

Ještě než bylo slyšet prásknutí dveří, zahlédl už zutý sexuolog na jejich nohavičkových kalhotkách jasně definovaný vzkaz:  naplácej mi…

;)

Autor: Jan Dlouhý | sobota 4.10.2014 20:20 | karma článku: 22,98 | přečteno: 2043x
  • Další články autora

Jan Dlouhý

naučte se utíkat

Metro bylo poloprázdný a naproti seděl hodně divný chlap. Kymácel se a něco si mrmlal pro sebe. „Není to náhodou takovej ten pošuk?“ zeptal se mě syn. „Není,“ uklidňuju jeho i sebe, ale nepříjemný pocit se rozlézal po celém těle.

10.6.2017 v 21:21 | Karma: 28,45 | Přečteno: 1098x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Dlouhý

jako magor aneb to já v tvým věku

„Čemu se tlemíš!?“ konsternovaně pozoruju svého dvanáctiletého syna. Celý se zalyká, koulej se mu slzy po tváři a sotva popadá dech. Koukne na mě a začne se smát ještě víc. Jako magor. „Vraťte mi syna,“ protáčím panenky k nebi.

27.5.2017 v 21:21 | Karma: 29,62 | Přečteno: 1035x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Dlouhý

dejme jim to najevo

„Splnila jsem mu všechno. Všechno! A von? Ani neřek, že mě má rád, že prej to je přece jasňačka. Ani kytku mi nekoupil, neobjal mě, nepřekvapil. Dyť von mi ani k vánocům nedal dárek. Jen peníze do obálky ať si koupím něco sama!“

13.5.2017 v 21:21 | Karma: 32,59 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Dlouhý

udělat si radost dámou nebo udělat radost dámě?

Seděla o stoleček dál. Před sebou právě zalitou kávu, nohu přes nohu, a v ruce cigaretu na špičce, se kterou si dlouze hrála než si ji zapálila. Všimla si, že ji delší dobu pozorujuju. Pokývla hlavou na pozdrav a usmála se na mě.

6.5.2017 v 21:21 | Karma: 31,10 | Přečteno: 1021x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Dlouhý

radši vztyčený prostředníček než němá ignorace pozdravu

„Jak že? Ani slušné pozdravení, jak stav můj, i jméno mé si vyžadují, nedovedeš dát? Ty věru nevíš čeho slušný mrav si žádá? Tedy ztrestám tě!“ Tak tahle replika z Hurvínka mi naskakuje vždy, pokud mi kdokoli neodpoví na pozdrav.

15.4.2017 v 21:21 | Karma: 33,52 | Přečteno: 1338x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3178x
představte si fotograii, na které je kolotoč.. takový ze starých časů, se zdobenou stříškou, velkými koni, draky a tak, sedí na nich lidé a točí se a záběr je zastaví v pohybu a jsou z nich rozmazané barevné šmouhy.. stojím před kolotočem, zády k němu (černobíle), ne příliš daleko, můžu se kdykoliv otočit, splynout s vířícími barvami, ale dost daleko na to, aby mě ta neosobní rychlost nepohltila.. prý mám na výběr.. říkala to Virginie ;)

dlouhy.jan@email.cz